Details
Kaki fruit is zoet, smaakvol, boordevol antioxidanten en voedingsstoffen. Het is geen wonder dat de Kaki vrucht door de oude Grieken "Dyospyros" oftewel goddelijke vrucht werd genoemd. Door het speciale droogproces bevat de gedroogde kaki nog steeds 19% vocht. Dit zorgt niet alleen voo een aangename en zachte bite, maar ook dat alle aanwezige mineralen, anti oxidanten en vitaminen behouden blijven. Kaki fruit bevat: vitamines A, B6, C en E. Vitamine A zorgt ervoor dat het immuunsysteem goed functioneert. Alhoewel Kaki fruit meerdere soorten vitamine B's bevat, zit er voornamelijk vitamine B6 in de crucht. Deze is belangrijk voor je spijsvertering en weerstand. Vitamine C is goed voor je weerstand, tanden, botten en bloedvaten. Tot slot helpt Vitamine E het hart, de zenuwen, spieren en rode bloedcellen. Naast deze vitaminen vind je ook de mineralen ijzer, kalium en koper. Hoe te eten? Heerlijk om te eten als snack. Of om toe te voegen aan yoghurt, granola, cake, taart, salades of kaasplankjes.